ZOMERVAKANTIE 2021 - Zomerkampen 

Samen met het Rariteitenkabinet, Wasdanu en OOtje duiken we diep-dieper-diepst in prachtige boeken. We worden verhalenmakers, decorbouwers, kostuumontwerpers, muzikanten, uitvinders, acteurs en vanalles waar nog geen woorden voor bestaan. Aan de slag met alle soorten materiaal, klanken, naaimachines, frutsels, prutsels en massa’s fantasie! Klik hier voor info & inschrijvingen.


Afgelopen activiteiten

11 juni 2021 - Opening De Plaats, met De Cauter Family

Created with Sketch.

Openingsavond van de bar van De Plaats. Geniet vanaf 18u van een drankje en van de heerlijke gerechten van Laïla EetCultuur. Om 20u komt daar live muziek bovenop, met de De Cauter Family. 


2, 9, 16, 23, 30 mei 2021  - Raveelse Zondagen

Created with Sketch.

Vijf zondagen na elkaar artistiek freewheelen, vertrekkend vanuit Raveels protestacties. Grote grootse dingen maken, met allerlei materialen en héél veel fantasie. Om te eindigen met een kleurrijke stoet achter onze eigen Raveelkar en die kar een plek te geven in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Lore Maegerman in het bruisende, multicreatieve gezelschap van Katelijne De Corte... 


12-16 april 2021  - Paaskamp "Artistiek Protest"

Created with Sketch.

Nieuw thema want nieuwe, verkleinde kampbubbel o.i.v. de corona-maatregelen: Raveel! In het Raveeljaar organiseren we een kampje rond artistiek protest. Met een bezoek aan het Roger Raveelmuseum in Machelen en als apotheose een vlottentocht van onze eigen Raveelvlotten op de Leie.  
Het Rariteitenkabinet i.s.m. OOtje en Wasdanu.

2 - 1 - 21  - Achter het luik (artistieke peepshow)

Created with Sketch.

Het Rariteitenkabinet speelt met de eigenschappen van cultuurbeleving tijdens de pandemie. Figuurlijke en letterlijke scheiding tussen kunstenaar en publiek, (be-)leven in bubbels, zichtbaarheid/onzichtbaarheid, binnen/buiten, nieuwe tijdsbeleving,...

Het Rariteitenkabinet kiest voor een confrontatie zonder online technieken. Buitenlucht, afstand en kleinschaligheid in omvang en tijd zijn dus verplichte ingrediënten. Het 100% corona-veilige resultaat: een artistieke peepshow.

De artiesten: Benjamin Van Oost, Noémi Tiercet, Eric Robberecht, HT Roberts, clown Zwiep, Pieter Claus, Luc C. Martens, Bas Bogaerts, Sarah Dupriez, Vincent Hepp, Paul De Clerck

Met steun van de Vlaamse Overheid

28 - 31 december 2020 - Kerstkamp

Created with Sketch.

In 4 dagen toveren we onze omgeving om tot een wonderlijke boomhut, met op elke verdieping een totaal andere belevenis. Laat je fantasie vliegen en duw dat creatie-pedaal diep in, we gaan er tegenaan!
Vertrekkend vanuit de boeken van “De Waanzinnige Boomhut” van Andy Griffiths gaan OOtje en het Rariteitenkabinet met 15 kinderen aan de slag met naaimachines, muziek en heel veel meer. 

3 & 4 november 2020 - Knerpers-tweedaagse

Created with Sketch.

Help, alle ouders zijn verdwenen! Gewapend met naaimachines en muziek trekken wij de ondergrondse wereld van de Knerpers in, op zoek naar een oplossing. OOtje en het Rariteitenkabinet smelten voor het eerst echt samen in deze muzi-creatieve tweedaagse, vertrekkend van Tom Fletchers boek “De Knerpers”.

12 oktober 2020 - Clownslabo

Created with Sketch.

Samen onze clowns verdiepen, met sturing en begeleiding vanuit Clownsense. Klik hier voor info.

28 september 2020 - Clownslabo

Created with Sketch.

Samen onze clowns verdiepen, met sturing en begeleiding vanuit Clownsense. Klik hier voor info.

19 september 2020 - Serenade

Created with Sketch.

De opener van een spannend, fragiel nieuw cultuurseizoen: een intieme, corona-veilige avond rond de serenade. Muziek van Kodaly en Bartok, uitgevoerd door de gerenommeerde muzikale duizendpoten Wibert Aerts (vl), Vincent Hepp (vl) en Paul De Clerck (vla). Mét rariteitentwist. 

14 september 2020 - Clownslabo

Created with Sketch.

Samen onze clowns verdiepen, met sturing en begeleiding vanuit Clownsense. Klik hier voor info.

6 september 2020 - Clownslabo-Workshop 1

Created with Sketch.

Dagworkshop clownerie door Bart Walter (Clownsense) , als inleiding op de clownslabo's.

zomervakantie 2020 - Muziteitenkampen ZOMER

Created with Sketch.

Inclusieve muzikale kampjes voor kinderen tussen 5 en 12 of met aansluitende mentale leeftijd. 


6 - 10 april 2020 - Muziteitenkamp KROKUS

Created with Sketch.

Inclusief muzikaal dagkampje voor kinderen tussen 5 en 12 of met aansluitende mentale leeftijd, inschrijvingen per dag.  (Max. 10 deelnemers per dag.)


4 februari 2020 - Schoolworkshop kleuters Zonnebloempje (Moerbeke-Waas)

Created with Sketch.

Het Zonnebloempje opende een periode vol muziek met een grote kleuterworkshop rond orkest, compositie, lijfmuziek en veeeeeel meer...  


2 februari 2020 - Carré d'Art Deinze

Created with Sketch.

Op de zondagse kunst- en belevingsmarkt gaf Madame Futur de volwassenen een muzikaal duwtje in de rug. Via microcomposities ontdekten bezoekers hun muzikale persoonlijkheid, waarna ze de helende werking van klanken mochten ondergaan, met humoristische bijklank. In de Klinkende Keuken kookten de kinderen muzikale potjes à volonté! 


30/12/2019 - 3/01/ 2020 - Muziteitenkamp KERST

Created with Sketch.

Vijf dagen lang werkten we muzikaal rond het boek "Het Weerjongetje" van Pimm Van Hest. Met een dolle, enthousiaste bende kwamen we tot een heuse eindvoorstelling voor ouders en grootouders, waarbij we de pannenkoeken uit het verhaal lekker echt mochten verorberen. We zongen, musiceerden, acteerden,... erop los!

01 december 2019 - Muzikaal verjaardagsfeestje: Dierencircus! (privé workshop)

Created with Sketch.

Vertrekkend van een prachtig circus-voorleesboek gaat de hele verjaardagsbende muzikaal-creatief aan de slag. We houden een grote circusstoet, spelen dansend dierencircus, loodsen de jarige zingend en springend door hoepels naar de cadeautjes en veeeeeel meer... Een 4de verjaardag in stijl!

24 november 2019 - Aperitiefconcert: Baroque Accordion

Created with Sketch.

De jonge Italiaan Luca Pignata tovert op de accordeon, woont in Deinze en nam daar ook zijn debuut-cd op. Hij stelde hem voor op Klara en doet dat nu uitgebreid over bij het Rariteitenkabinet. Het Rariteitenkabinet reikt u luisterkapstokken en een glas aan, om samen Bachs muziek te ontdekken van binnenuit...

19 oktober 2019 - Volksconcert, met worst en spelen!

Created with Sketch.

Muzikanten Paul De Clerck en Manuela Bucher serveren troubadourmuziek en boerse dansen in oude en nieuwe context. Sommelier Stijn Van der Beken opent geur- en smaakpapillen met de Noord-Portugese Chouriço e Bagaço.

31 augustus & 1 september 2019 -  Brouwsels op Straat (Eke)


Created with Sketch.

De Klankencaravan met Klinkende Keuken voor kinderen en Toekomstklanken voor volwassenen

juli-augustus 2019 - Muziteitenkampjes & Schatten Van Vlieg in de Farmfabriek

Created with Sketch.

23 juni 2019 - Grote Boekenverkoop (Vooruit (Gent), 13:00 - 18:00)

Created with Sketch.

Een literair gevulde Klankencaravan staat aan de inkom van de Vooruit tijdens de Grote Boekenverkoop t.v.v. 11.11.11

22 juni 2019 - Pralinemuziek (Farmfabriek, 15:30 en 16:30)

Created with Sketch.

Twee muzikanten en een sommelier voeren het publiek mee in een combinatie van werelden die verrassend veel gemeen hebben...

21 juni 2019 - Afterwork@Farmfabriek (18:00 - 23:00)

Created with Sketch.

De allereerste Afterwork@Farmfabriek biedt eten, drinken en een Rariteitencaravan vol klankavontuur... 

30 mei 2019 - Kinderworkshop in 't Schaaphof (Landegem, 9:00 - 12:00)

Created with Sketch.

Tijdens de Werkdag op 't Schaaphof neemt het Rariteitenkabinet de kinderen mee op muzikale ontdekkingsreis in en rond de boerderij!

26 mei 2019 - Schoolfeest Klavertje Vier (Nevele, 13:30 - 17:00)

Created with Sketch.

De KLANKENCARAVAN ademt oosterse warmte op het schoolfeest rond "1001 Nachten". Oorstrelingen en muzicreaties waar Scheherazade voor iets tussen zit ...