Ten gevolge van het coronavirus COVID-19...

...is het momenteel heel erg verschrikkelijk extreem pijnlijk oren- en gemoedtergend STIL in het Rariteitenkabinet. Carré d'Art, Muziteitenkamp pasen, schoolworkshops, de Klankencaravan in Moerbeke-Waas, bij Kompas te Gent en op een paar feestjes, een project in de Gentse Handelsbeurs,... en alle concerten en evenementen in het Rariteitenkabinet zijn uitgesteld of afgelast. We blijven in ons kot en duimen net als iedereen voor snelle verandering!

mei 2020 - Inschrijvingen voor Muziteiten-jaarateliers 2020-2021

Vanaf mei kan je inschrijven voor de inclusieve muziekateliers van schooljaar 2020-2021. In september start reeks 2 en een nieuwe reeks 1. De plaatsen blijven beperkt tot 10 kinderen per atelier. 

7 juni 2020 - Carré d'Art Deinze 

In de gezellige intimiteit van de Klankencaravan worden grote en kleine bezoekers van de kunstmarkt ondergedompeld in een Hoogst Bijzondere Klankervaring. Op deze agendapagina doen we aan copy-paste, in de Klankencaravan niet. Dus laat je keer op keer verrassen!

Zomer 2020 - Muziteitenkampjes ZOMER

Inclusieve muzikale kampjes voor kinderen tussen 5 en 12 of met aansluitende mentale leeftijd. Blokken van vijf of drie dagen muziekplezier vol spel en beweging. We vertrekken van een boek en een muzikaal aspect en dan kan het alle kanten uit! Maximum 10 deelnemers per kampje.
Klik hier voor info en inschrijvingen.

4 oktober 2020 - Carré d'Art Deinze 

In de gezellige intimiteit van de Klankencaravan worden grote en kleine bezoekers van de kunstmarkt ondergedompeld in een Hoogst Bijzondere Klankervaring. Op deze agendapagina doen we aan copy-paste, in de Klankencaravan niet. Dus laat je keer op keer verrassen!

Afgelopen activiteiten

6 - 10 april 2020 - Muziteitenkamp KROKUS

Created with Sketch.

Inclusief muzikaal dagkampje voor kinderen tussen 5 en 12 of met aansluitende mentale leeftijd, inschrijvingen per dag.  (Max. 10 deelnemers per dag.)


4 februari 2020 - Schoolworkshop kleuters Zonnebloempje (Moerbeke-Waas)

Created with Sketch.

Het Zonnebloempje opende een periode vol muziek met een grote kleuterworkshop rond orkest, compositie, lijfmuziek en veeeeeel meer...  


2 februari 2020 - Carré d'Art Deinze

Created with Sketch.

Op de zondagse kunst- en belevingsmarkt gaf Madame Futur de volwassenen een muzikaal duwtje in de rug. Via microcomposities ontdekten bezoekers hun muzikale persoonlijkheid, waarna ze de helende werking van klanken mochten ondergaan, met humoristische bijklank. In de Klinkende Keuken kookten de kinderen muzikale potjes à volonté! 


30/12/2019 - 3/01/ 2020 - Muziteitenkamp KERST

Created with Sketch.

Vijf dagen lang werkten we muzikaal rond het boek "Het Weerjongetje" van Pimm Van Hest. Met een dolle, enthousiaste bende kwamen we tot een heuse eindvoorstelling voor ouders en grootouders, waarbij we de pannenkoeken uit het verhaal lekker echt mochten verorberen. We zongen, musiceerden, acteerden,... erop los!

01 december 2019 - Muzikaal verjaardagsfeestje: Dierencircus! (privé workshop)

Created with Sketch.

Vertrekkend van een prachtig circus-voorleesboek gaat de hele verjaardagsbende muzikaal-creatief aan de slag. We houden een grote circusstoet, spelen dansend dierencircus, loodsen de jarige zingend en springend door hoepels naar de cadeautjes en veeeeeel meer... Een 4de verjaardag in stijl!

24 november 2019 - Aperitiefconcert: Baroque Accordion

Created with Sketch.

De jonge Italiaan Luca Pignata tovert op de accordeon, woont in Deinze en nam daar ook zijn debuut-cd op. Hij stelde hem voor op Klara en doet dat nu uitgebreid over bij het Rariteitenkabinet. Het Rariteitenkabinet reikt u luisterkapstokken en een glas aan, om samen Bachs muziek te ontdekken van binnenuit...

19 oktober 2019 - Volksconcert, met worst en spelen!

Created with Sketch.

Muzikanten Paul De Clerck en Manuela Bucher serveren troubadourmuziek en boerse dansen in oude en nieuwe context. Sommelier Stijn Van der Beken opent geur- en smaakpapillen met de Noord-Portugese Chouriço e Bagaço.

31 augustus & 1 september 2019 -  Brouwsels op Straat (Eke)


Created with Sketch.

De Klankencaravan met Klinkende Keuken voor kinderen en Toekomstklanken voor volwassenen

juli-augustus 2019 - Muziteitenkampjes & Schatten Van Vlieg in de Farmfabriek

Created with Sketch.

23 juni 2019 - Grote Boekenverkoop (Vooruit (Gent), 13:00 - 18:00)

Created with Sketch.

Een literair gevulde Klankencaravan staat aan de inkom van de Vooruit tijdens de Grote Boekenverkoop t.v.v. 11.11.11

22 juni 2019 - Pralinemuziek (Farmfabriek, 15:30 en 16:30)

Created with Sketch.

Twee muzikanten en een sommelier voeren het publiek mee in een combinatie van werelden die verrassend veel gemeen hebben...

21 juni 2019 - Afterwork@Farmfabriek (18:00 - 23:00)

Created with Sketch.

De allereerste Afterwork@Farmfabriek biedt eten, drinken en een Rariteitencaravan vol klankavontuur... 

30 mei 2019 - Kinderworkshop in 't Schaaphof (Landegem, 9:00 - 12:00)

Created with Sketch.

Tijdens de Werkdag op 't Schaaphof neemt het Rariteitenkabinet de kinderen mee op muzikale ontdekkingsreis in en rond de boerderij!

26 mei 2019 - Schoolfeest Klavertje Vier (Nevele, 13:30 - 17:00)

Created with Sketch.

De KLANKENCARAVAN ademt oosterse warmte op het schoolfeest rond "1001 Nachten". Oorstrelingen en muzicreaties waar Scheherazade voor iets tussen zit ...