Het RARITEITENKABINET is een grote werk-speel-denk-doe-kamer zonder grens tussen kunst en het leven:

-- een inclusieve experimenteerplek voor jong en oud

-- een snuisterkabinet: koffie en de krant, een glas in de hand, iets moois in het zicht.

-- expo's, lezingen, concerten, workshops, oefensessies allerlei

-- de residentie van clown Zwiep 

-- een open deur voor ieder met zin in een shot kunst!

[Meer over Lore Maegerman: zie hieronder...]

Lore Maegerman (°1977) is muzikante en vertaalster van opleiding, geeft privélessen muziek en was jarenlang werkzaam in de cultuursector met focus op communicatie en drempelverlaging. Taal en kunst beschouwt ze als gelijkwaardige onderdelen van het leven: ieder mens draagt ze in zich en beide kennen oneindig veel registers.

Waarom zou de beleving van kunst, in tegenstelling tot die van taal, een voorrecht voor "kenners" moeten zijn? In het Rariteitenkabinet sloopt Lore de nutteloze drempels tussen dagelijks leven en kunst. Ze biedt elke cursist en bezoeker een toegankelijke connectie met muziek & bij uitbreiding kunst.

Dit via evenementen, workshops, muzikale animatie en meer. Voor kinderen en jongeren biedt het Rariteitenkabinet inclusieve kampjes en opleidingen onder de noemer Muziteiten.  

Al tijdens haar privélessen stapte Lore af van de traditionele "instudeermethodes", die vooral op reproductie gericht zijn, en ontwikkelde ze een aanpak vanuit het kind zelf. Via spel, beweging en liedjes werkt ze aan een vanzelfsprekende omgang met muziek, om van daaruit steeds dieper te gaan graven. Haar Muzimaatjes leren het muzikale jargon door eigen ervaringen te benoemen. Nooit verliezen ze de muziek nog en ze gaan er zo ver in door als ze wensen!

En oh ja, samen met haar man verzamelt Lore al jaren mooie, bijzondere, rare, fascinerende spullen. Die krijgen een plek in het Rariteitenkabinet. Om naar te kijken, over na te denken, aan te voelen, vrolijk van te worden of om mee naar huis te nemen.

Lores passies: muziek, schrijven, denken, dingetjes, praten, mensen, geur en licht van zuiderse lucht, spelen, verbanden, chocoladetaart, boeken.    

Zwiep volgt de opleiding Clown in de Zorg bij Clownsense en is in vaste residentie in het Rariteitenkabinet. Daar probeert ze de onophoudelijke stroom aan frutsels, prutsels, obsessies en doedinges in haar hoofd te kanaliseren. Moei-lijk!

Zwieps passies: doedinges, mensen, kleur, muziek, chocoladetaart, verrassingen.