MUZITEITEN-jaarateliers

Algemene muziekvorming voor kinderen

1 tot 3 schoolja(a)r(en)
wekelijks 1 atelier van 75 min.
op woensdag, vrijdag of zaterdag

doorschakeling naar individuele instrumentlessen mogelijk

Meer info en inschrijvingsmogelijkheden: zie hieronder


VISIE EN ALGEMENE ORGANISATIE

De jaarwerking van Muziteiten is een algemeen vormende muziekopleiding. Een heel schooljaar lang gaan kinderen elke week in het Rariteitenkabinet aan de slag met muziek. Ouders en andere geïnteresseerden krijgen via concertjes en proefmomentjes regelmatig een inkijkje in hun belevenissen.


Lores methode vertrekt vanuit de kinderen zelf en gaat uit van respect voor wie zij zijn, respect voor de muziek en de instrumenten en vooral veel plezier en goesting. Geregelde komt er een echte muzikant langs en bezoeken de kinderen een orkest of cultuurhuis. Gaandeweg leren ze noten lezen, instrumenten kennen en meer. Elke vorm van prestatiedruk wordt vervangen door verwondering, spelplezier en groeiend vertrouwen in zichzelf en in de groep. Het eerste doel is dat kinderen op een vanzelfsprekende manier met muziek omgaan. Daarna kunnen ze zo ver doorgroeien als ze zelf willen.


Een volledige opleiding loopt over drie jaar. Zowel kinderen zonder als mét muzikale voorkennis zijn welkom. 

Kinderen die interesse ontwikkelen voor een specifiek instrument, kunnen via het Rariteitenkabinet ook individuele lessen krijgen van een professionele muzikant. 


Het feestorkest Muzikest! is open voor iedereen tussen 6 en 16 jaar. Het is te combineren met een van de vaste Muziteiten-opleidingen, maar kan ook een losse activiteit zijn.


Opgelet:


- Tijdens het schooljaar 2019-2020 worden enkel stap 1, Muzigoochelaar, en Muzikest! georganiseerd. Vanaf 2020-2021 starten ook de twee opvolgreeksen.


- De Muziteiten-momenten op woensdag en vrijdag zijn voor kinderen van het 2de t.e.m. 6de leerjaar. Op zaterdag, om 10:00 en om 14:00, werken we met de jongste garde: van 2de kleuter t.e.m. 1ste leerjaar. 


- Buiten het Muzikest! zijn alle groepjes beperkt tot een 10-tal deelnemers, zodat ieder kind zijn/haar plekje kan vinden en in zijn/haar eigenheid mee kan groeien.
DE DRIE STAPPEN


Muzigoochelaar


We beginnen bij onszelf en onze dagelijkse omgeving. Met wat we daar ontdekken duiken we steeds dieper de muziekwereld in. We spelen, zingen en bewegen wat af! Gaandeweg benoemen we onze eigen ervaringen. Zo leren we de namen van klanken kennen, de structuren van ritmes, de instrumenten en hun families,... 

Op het einde van dit eerste schooljaar zit ons hele lijf bomvol muziek. We kennen er wat van en we kunnen er wat mee, wij zijn Muzigoochelaars! 


--> inschrijvingsgeld: € 260 (uitstapjes & gastleerkrachten inbegrepen)


Muzitovenaarsleerling


Ben jij een Muzigoochelaar en wil je meer? Kom dan verder bouwen en dieper graven. Je schopt je het gegarandeerd tot Muzi-tovenaarsleerling.


--> inschrijvingsgeld: € 260 (uitstapjes & gastleerkrachten inbegrepen)


Muzitovenaar


Over deze fase schrijven we beter niet te veel... De buitenwereld mag het resultaat wel horen, maar de geheime kennis van de echte Muzitovenaar blijft binnen de muren van het Rariteitenkabinet… 


--> inschrijvingsgeld: € 260 (uitstapjes & gastleerkrachten inbegrepen) 

MUZIKEST!


Op vrijdagavond kan iedereen van 6 tot 16 jaar samen muziek maken in Muzikest!, ons feestorkest. We werken aan een eigen programma om her en der ten gehore te brengen wanneer de tijd er rijp voor is. Enige vereiste: goesting om samen muziek te spelen. Je hoeft dus geen noten te lezen en geen eigen instrument te hebben. Een eigen instrument meebrengen màg, als het vlot draagbaar is, want Muzikest! gaat regelmatig de deur uit!


lidgeld: € 80
DAGEN EN UREN


woensdag
14:00 - 15:15 → 2de t.e.m. 6de leerjaar
16:00 - 17:15 → 2de t.e.m. 6de leerjaar


vrijdag 

16:30 - 17:45 → 2de t.e.m. 6de leerjaar
18:15 - 19:30 → Muzikest!6 tot 16 jaar


zaterdag
10:00 - 11:15 → 2de & 3de kleuterklas + 1ste leerjaar
14:00 - 15:15 → 2de & 3de kleuterklas + 1ste leerjaar