De Plaats is een gastvrije, artistiek bruisende plek in het centrum van Deinze, met wijd open deuren voor iedereen. In nauwe connectie met haar omgeving injecteert De Plaats kunst in het dagelijkse (stads-)leven. Toegankelijkheid, inclusiviteit en ruimte voor twijfel zijn kernwaarden. 

Iedereen is welkom voor een koffie en de krant of iets anders of iets meer: een open kunstbibliotheek, een kinderhoek, een verzameling rariteiten en een wisselend, vrijblijvend kunstaanbod. Onder impuls van platvvorm en het Rariteitenkabinet presenteert De Plaats ook een breed programma van tentoonstellingen, workshops, lezingen, voorstellingen en concerten. Kinderen kunnen het hele jaar door deelnemen aan inclusieve artistieke ateliers en kampjes. Naast platvvorm en het Rariteitenkabinet hebben nog vier kunstenaars hun atelier in De Plaats. Kom gewoon eens binnen... 


Hieronder lees je wat er actueel groeit en broeit in De Plaats.

DE PLAATS - ALGEMEEN & PROGRAMMA vanaf september 2022

De bar
De bar van De Plaats is open op woe. 14:00-21:00, vrij. 17:00-0:00, zat. 14:00-18:00
... en af en toe ook eens op andere momenten, op goed geluk...
Kom iets drinken, snuisteren in rariteiten en vintage cadeautjes, de krant lezen, de kunstbibliotheek doorzoeken,... En als je er dan toch bent: stap eens binnen in De Box.

De Box
De Box is een aparte, vrij toegankelijke tentoonstellingsruimte in de zaal van De Plaats, die het hele jaar lang kan worden ingenomen door uiteenlopende kunstenaars. Experiment troef! (Geïnteresseerde artiesten kunnen mailen naar lore@rariteitenkabinet.org.)

De vrijdagen
Op vrijdagavond kan je in De Plaats ook iets eten, vaak met live muziek op de achtergrond. Naast jazz, blues en singersong hebben we ons eigen Salonensemble De Plaats, voor een heus achtergrondstrijkje zoals in lang vervlogen tijden. Uitzonderlijk organiseren we op vrijdag ook grotere concerten of voorstellingen, met inkom en reservatie (zie agenda).

De zaterdagen & zondagen
De meeste voorstellingen voor zittend publiek vinden plaats op zaterdag om 20 uur. Elke voorstelling wordt omkaderd op de typische Rariteiten-manier: bij concerten krijg je 'luisterkapstokken' mee van de muzikanten en bij heel wat voorstellingen worden links gelegd tussen kunsttakken. Op zondag wordt er al eens cultuurverantwoord geaperitiefd.

Workshops
De Plaats organiseert het hele schooljaar door artistieke workshops. Info en inschrijvingen vind je hier.

De agenda
Meer info en reservatiemogelijkheden per avond vind je in de agenda op deze website.
Kort voor de voorstellingen gaan we meer in detail via Facebook en Instagram. Blijf ons volgen, want er poppen regelmatig nog nieuwe plannen op!

vrij. 23/09/22 - 20:00 Barbara Wiernik, ELLIPS - jazz

zon. 20/11/22 - 16:30 Lionel Beuvens Quartet Motu, 49 Steps to Heaven - jazz
vrij. 02/12/2022 - 19:30 Bertoni speelt Bertoni in De Box - ('achtergrondstrijkje') vrije inkom
zat. 04/03/23 - 20:00 Stefan & Peter Hertmans - verstrengeling van jazz & dichtkunst
zon. 21/05/23 - 11:00 De Plaats als gastlocatie van CC Leietheater in het Meander-festival


TOT BINNENKORT!

Gonzende groeten vanuit De Plaats

Lore & Paul